Monday, September 30, 2013

Cara tangkap cicak di rumah

Ops Cicakmeng di rumah


 1. Mula-mula beli papan pelekat tikus ini di kedai hardware. Walaupun dia tulis situ pelekat tikus, tapi jangan risau cicak pon boleh terlekat sama



 2. Kemudian letakkan pelekat itu di laluan cicak yang feveret. Lihat lah, kan dah masuk perangkap sekor. Letak belah malam, bangun pagi sebelum pergi kerja tengok ada sekor. Kemain beso cicak kat KL ni. Makan apa agaknya.


3. Petang balik kerja dah ada 5 ekor. Peh lumayan. Kata sorang sahabat, yang 4 ekor tu nak selamatkan cip dia namun gagal.

4. Cara terakhir ikut kreativiti masing-masing nak tamatkan riwayat cicak-cicak tersebut macam mana. Nak belah dua atau nak langgar lari atau nak kapitkan kat pintu atau sebagainya.

5. Cara saya spray dengan Ridset kemdian lipat dua pelekat itu, masukkan dalam beg plastik dan ikat rapi. Kemdian buang ke dalam tong sampah.

Berikut disertakan artikel mengenai  bunuh cicak :  Bunuh cicak bermotif balas dendam?

Selamat mencubainya!

7 comments:

Ramzul Ihsan said...

umpan die pakai apa eh?

waiem said...

Tak de umpan. Letak je kat tempat yang disyaki laluan cicak

Ramzul Ihsan said...

Rumah saya ade satu cicak aje. Selalu sembunyi so susah nak letak je. Saya nak buat electric trap but tak tau nak umpan pakai ape :(

waiem said...

Oo ic. Ingat banyak cicak. Kalau banyak guna pelekat ni saja.

Anonymous said...

Beracun tak benda ni.Nak tangkap sbb nk wt makanan

Anonymous said...

makanan utk ikan n ular

waiem said...

Tak pasti pulak pasal beracun ke tak