Harini kita ke segmen Tips-pu GO pulak. Maseh lagi kisah mengenai karipap. Cara-cara bagaimana nak meng-hengsemkan karipap anda
Karipap hengsem versi Chef Hood. Hengsem bukan?
Aritu lupa nak kasik tips-pu ni.
Petikan dari entri kelas karipap ambe part buat inti nya
Untuk inti :
Rempah kari
Bawang merah (potong dadu)
Bawang putih (potong kecik-kecik)
Daging cincang
Kentang (dipotong dadu jua)
Sewaktu anda memotong "dadu" kentang itu, anda hendak la membaca sikit jampi. Jampi berbunyi begini
Oetoriya Oetoriya
Dari diri da dadu
Sambil potong kentang sambil baca jampi ni sampai abis kentang dipotong dadu. Hanya potong dadu saja. Potong pesen lain tak leh
Kalau nak jampi versi panjang yang ni. Tapi kang berbelit lidah plak nak ikut rentak. Mana nak ikut rentak, mana nak potong dadu kentang. Kang terpotong jari plak. Merasa makan karipap versi raja bersiong. Kekeke
Mudahan karipap anda kelihatan hengsem la hendak nya.
Kalau tak hensem macam ni
Hopefully hengsem macam ni
Selamat mencoba,
Kalau tak jadik jangan marah hamba
:D
Rempah kari
Bawang merah (potong dadu)
Bawang putih (potong kecik-kecik)
Daging cincang
Kentang (dipotong dadu jua)
Sewaktu anda memotong "dadu" kentang itu, anda hendak la membaca sikit jampi. Jampi berbunyi begini
Oetoriya Oetoriya
Dari diri da dadu
Sambil potong kentang sambil baca jampi ni sampai abis kentang dipotong dadu. Hanya potong dadu saja. Potong pesen lain tak leh
Kalau nak jampi versi panjang yang ni. Tapi kang berbelit lidah plak nak ikut rentak. Mana nak ikut rentak, mana nak potong dadu kentang. Kang terpotong jari plak. Merasa makan karipap versi raja bersiong. Kekeke
Mudahan karipap anda kelihatan hengsem la hendak nya.
Kalau tak hensem macam ni
Hopefully hengsem macam ni
Selamat mencoba,
Kalau tak jadik jangan marah hamba
:D
No comments:
Post a Comment