Salam ceria, salam jumaat.
Sebelum cite nasik lemak, kita citer karipap dulu. Laa karipap lagi hahaha. Pasrah je la ye.
Ni nak tunjuk kat cekgu, Chef Hood, hasil kerja anak murid. Terima kasey Chef Hood. Hanya Allah Taala saja yang akan membalas segala jasa dan ilmu yang Chef Hood curahkan kepada saya.
Hwaiting!!!
Bahan-bahan utama. Cawan untuk menyukat tepung cap sauh itew
2 cawan tepung di-gaeul -gaeul bersama yi jung sunbae, eh bukan.
2 cawan tepung di-gaeul-gaeul bersama beberapa sudu besar margerin.
Shee ada tanya berapa banyak margerin yang kena taruk?
Banyak sudu margerin boleh taruk sehingga tepung dan margerin bersatu.
*Bila bunyi bersatu kau milikku...pulangkannnn lah...*
Bila tepung dan mergerin telah bersatu, dia akan jadik macam ni lebih kurang. Lepas tu letak 2 cawan tepung lagi bersama air garam sehingga anda telah yakin pasti dia boleh digelekkan dengan kayu penggelek untuk menjadi kulit karipap yang ensem dan bergaya
Tapi ambe ada silap buat sket smlm. Sebab lupa apa yang Chef Hood ajar haha. Tu la tak catit lagi nota taim cekgu ngajar
Try test goreng sikit untuk kepastian menjadik tak karipap tak pusing ni. Sebab nak try buat yang tak pusing ni
Kefala ana fusing-fusing lah mau bikin karipap fusing. Jadik ana bikin ini dulu
Alhamdulillah menjadi. Amothen, kena perbaiki lagi dari semasa ke semasa
Seterusnya, cuba teka berapa harga nasik lemak ini?
Paru goreng rempah 4 ketul, telur rebus sebijik, timun 5-6 hiris (ambil sendiri) dan sambal secukup rasa
Sapa teka tepat ambe belanja makan nasik lemak dekat restoren ni di Shah Alam
No comments:
Post a Comment