Saturday, February 24, 2007

Album : Razali Husin K Y K T


Kenalkah anda dengan seorang artis tempatan bernama Razali Husin?

Awal nya saya pon tak kenal. Tatau langsung kat Mesia ni ada artis nama Razali Husin.

Kalau anda pon tatau mcm saya, Razali Husin merupakan juara reality program Audition 2. Ada ingat? Dan dia ada blakon drama Pesona Bintang ke hapa tajuk kat RTM 2 bersama Umi Aida, Bob Lokman. Penah sekali la flip-flip channel tertengok citer tu. Dan dalam hati berkata tah sapa-sapa la hero ni. So tukar la balik ke channel lain.

Kenapa saya tetiba sibuk pasal Razali ni? Adakah Razali ada iras mcm Rain? Haha...oh tidak ya walaupun pangkal nama sama 'Ra' hehehe

Sekarang ni nak habaq mai. Semalam cheq telah mendengar beberapa lagu-lagu dalam album terbaru Razali. Terus tukar loghat utara sebab Razali orang Penang. Versi cover ada 4 lagu. Album Razali dijangka berada di pasaran 7 Mac nanti.

Pertama kali dengar suara Razali memeranjatkan saya. Dia mempunyai suara yang amat besar. Rupa dengan suara dia memang tak padan. Bila cakap kat enpon a'ah suara sama bukan dibuat-buat hehe

Saya simpulkan suara dia kombinasi suara Broery Marantika dan Latif Ibrahim sket. 3 lagu baru ciptaan Datuk Ahmad Nawab dan 1 lagu nanyian semula lagu 'Rindu Ku Rindu Mu' nyanyian Broery. Irama lagu tipikal lagu Datuk la kan. Lemak merdu dengan iringan tiupan seksafon. Bole imajin la kan lelagu Datuk Ahamd Nawab mcm mana. Tipikal tipikal pon lagu Datuk Ahmad Nawab memang sedap di dengar sepanjang zaman kan. Dan adalah nnti beberapa lagu lain ciptaan komposer lain. Semalam dengar 4 lagu saja.

So kalau anda minat dan rindu akan suara Broery juga Latif Ibrahim, jangan lupa dapatkan album Razali di pasaran tidak lama lagi. Judul album 'Kau Yang Ku Tunggu' (KYKT). Judul album pon veri de Datuk Amad Nawab kan...hehehehe Tak mengapa yang penting kandungan nya. Yang pasti saya sangat teruja nak mendapatkan album Razali ini.

No comments: