"Kanda nanti lepas mandi kita makan dekat laman.."
"Apaaa? Mata-mata datang bawak saman..."
Boleh tahan telinga kanda Jamil itu...hehehe
Ya mari lah kita makan dekat laman.
Berkesempatan menjamu selera di restoren milik Chef Zubir di Seksyen 13 Shah Alam.
Keratan akhbar yang melibatkan Chef Zubir menjadi salah satu hiasan dinding di restoren nya
Makanan yang di oder oleh mak dan ayah saya. Fish & chip
Mak puas hati dengan kualiti makanan nya. Ikan nya sedap. Salad itu juga sedap.
Ini saya oder...fetucci apatah. Oder sebab tulis kat menu ada letak cili padi. Overall rasanya kureng
Budak ni makan kentang goreng saja.
Selang sebuah kedai dari Laman Grill terdapatnya restoren Oppa Gangnam
Homemade ceasar salad. Terhasil sebab tak puas makan kat restoren Chef Zubir haritu. Senang je buat nya rupanya.
Bahan-bahan :
Romaine lettuce
Kentang (di stim atau rebus)
Mayonis
Pepper
Garam
2-3 bawang putih (dicincang halus)
Perahan lemon sikit
Parmesan cheese
Cara buat :
Gaulkan semua bahan kecuali cheese di dalam mangkuk.
Bila nak hidang tabur parmesan cheese kat atas.
Peh lazatttt.
Selain letak kentang boleh letak cruton (kepingan roti bakar).
Lepas ni nak try makan kat satu lagi restoren Chef Zubir yang terletak di Wangsa Maju. Katanya menu berlainan.
6 comments:
nak numpang tanya... mahal tak makanan laman ituh hehehe
Salam Waiem unnie,
Resipi tuh simple macam tu jer ker? Resipi unnie sendiri ke?
-Shee xx
Anon, boleh tahan tak murah harganya. Fish n chip tu saja RM20+++, fetucini tu dlm RM18++ rasanya...
Shee,
Wslm. Resepi tu saya gogel :)
saya dah makan di laman grill kat Bangi..pastinya pilih steak hehe..medium rare, well ,..etc...pilih ja..yang penting poket tebal haha
Terkasima jugak mula2 tengok menu dan harga steak dia...hehehe
Post a Comment